• Λεωφόρος Αλεξάνδρας 75, Αθήνα
  • 210 642 3262
  • contact@iter-legis.gr
  • Δεύτερα-Παρασκευή: 09.00 - 20.30

Πρόγραμμα “Σπίτι Mου”: Οι αναγκαίες νομικές συμβουλές

  • Δικηγορικό Γραφείο, έμπειρο στις αγοραπωλησίες ακινήτων
  • Αξιόπιστη νομική υποστήριξη
  • Νομικές συμβουλές & ενημέρωση για κάθε πτυχή

Στις 3 Απριλίου ξεκίνησε το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, με την υποβολή αιτήσεων στις Τράπεζες με δικαιούχους περίπου 10.000 πολίτες, ηλικίας 25-39 ετών. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων έως 150.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας. Ως προς τους όρους, σημειώνουμε ότι το ανώτατο όριο είναι στις 200.000 ευρώ για την αξία της κατοικίας που μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι, απαγορεύεται η αγορά του ακινήτου από συγγενή πρώτου βαθμού του δανειολήπτη, δεν υπάρχει εγγυτής του δανείου και τέλος, τίθεται εξάμηνη προθεσμία, με δυνατότητα παράτασης δύο μηνών, από την προέγκριση του δανείου μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Οι αγορές ακινήτων μπορεί να είναι περίπλοκες, ιδιαίτερα για νέους ανθρώπους, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον τομέα, περιλαμβάνουν σημαντικές δαπάνες. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχετε έναν δικηγόρο όταν προχωράτε σε μια τέτοια κίνηση. Ένας δικηγόρος μπορεί να παρέχει νομικές συμβουλές, καθοδήγηση και εκπροσώπηση σε όλη τη διαδικασία αγοράς, διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα συμφέροντα σας και ότι θα αποφύγετε τις διάφορες παγίδες.

Συνοπτικά, ένας από τους κύριους λόγους για την ύπαρξη δικηγόρου κατά την αγορά ακινήτων είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα νομικά έγγραφα έχουν προετοιμαστεί, ελεγχθεί και συνταχθεί ορθώς. Ένας δικηγόρος ελέγχει τις συμφωνίες αγοράς, τους τίτλους ιδιοκτησίας και τα λοιπά νομικά έγγραφα ώστε να διασφαλίσει ότι οι αγοραστές, αλλά και οι πωλητές, κατανοούν πλήρως τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πριν υπογράψουν οποιαδήποτε ιδιωτικό συμφωνητικό ή συμβόλαιο αγοραπωλησίας.

Ο δικηγόρος σας επίσης είναι αυτός που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης και να διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα αντικατοπτρίζει τα συμφέροντα του εντολέα του, σε αντίθεση με τον μεσίτη ή τον συμβολαιογράφο που δεν έχουν ως σκοπό να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ενός μέρους, αλλά απλά την πραγματοποίηση της μεταβίβασης. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση διαφορών που σχετίζονται με συμβόλαια, τίτλους ιδιοκτησίας ή οποιαδήποτε άλλα νομικά ζητήματα που ενδέχεται να ανακύψουν κατά τη διαδικασία αγοράς.

Αν ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε στην αγορά ακινήτου, εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα Σπίτι μου, μπορείτε προκαταρκτικά να συμβουλευτείτε τα παρακάτω άρθρα εν σχέσει με το πεδίο της αγοράς ακινήτων, ώστε να αποκτήσετε μια γενική γνώση:

Νομικές Υπηρεσίες

Στο δικηγορικό μας γραφείο διαθέτουμε πολυετή εμπειρία σε ζητήματα αγοραπωλησιών ακινήτων πάσης φύσεως, παρέχοντας συμβουλές και αναλαμβάνουμε την νομική σας υποστήριξη καθοδηγώντας σας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και μπορούμε να σας εκπροσωπήσουμε με συνέπεια σε κάθε στάδιο, ώστε η αγορά σας να είναι ασφαλής.

Αν αναζητείτε δικηγόρο για την αγορά σπιτιού μέσω του προγράμματος Σπίτι Μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας ώστε να σας υποστηρίξουμε νομικώς σε όλη τη διαδικασία: